I Danmark skal voksne selv betale for størstedelen af tandbehandlingen hos tandlægen. Der er et offentligt tilskud til de mindre behandlinger, og er du medlem af ”danmark” giver de også et tilskud, men det er også primært til de mindre behandlinger.
Får du en større tandlægeregning på måske flere tusinde kroner, skal du derfor selv betale en stor del – eller hele – tandlægeregningen. Det kan gøre rigtig ondt i økonomien, hvis du ikke har en god opsparing eller din opsparing var planlagt til andre ting.
Store tandlægeregninger kan ramme alle. Unge mennesker kan også få huller i tænderne eller få behov for en rodbehandling – og mange unge må have fjernet deres visdomstænder. Og jo ældre man bliver, jo mere skrøbelige og udsatte bliver vores tænder, og så kan behovet for en dyr krone, en bro eller et implantat pludseligt dukke op.
Vores tandforsikring er målrettet dig, der ikke længere er omfattet af børnetandplejen, og under 65 år på købstidspunktet når du køber tandforsikringen som privatkunde.
Tandbehandlinger, som er dækket af tandforsikringen:
Tandforsikringen dækker de tandbehandlinger, og op til de erstatningsbeløb, der fremgår af ydelseslisten som kan findes i forsikringsbetingelserne. Ydelseslisten består af langt de fleste og mest almindelige tandbehandlinger, som man kan få foretaget hos tandlægen.
Tandforsikringen dækker også allerede igangværende, planlagte eller anbefalede behandlinger, så længe at behandlingen først sker efter forsikringsdækningen er trådt i kraft.
Tyggeskader er dækket. Skader sket ved ulykkestilfælde er også dækket.
Tandforsikringen dækker ikke udgifter til:
Ovennævnte er de væsentligste undtagelser. Alle undtagelserne fremgår af forsikringsbetingelserne.
Karenstid
Køber du tandforsikringen som privatperson har du en karenstid på 90 dage. Det betyder, at tandforsikringen ikke dækker tandbehandlinger, du får foretaget inden for de første 90 dage fra tandforsikringen træder i kraft.
Forsikringssum
Tandforsikringen har en årlig forsikringssum på 30.000 kr. Det vil altså sige, at har du været til tandlægen og fået foretaget dækningsberettigede tandbehandlinger, hvor erstatningerne på vores ydelsesliste samlet set overstiger 30.000 kr., så erstattes der op til 30.000 kr. Når tandforsikringen fornyes, hvilket sker årligt, vil en ny forsikringssum på 30.000 kr. være til rådighed.
Selvrisiko
Ved brug af tandforsikringen er der en selvrisiko på 995 kr. pr. forsikringsår. Har du f.eks. været hos tandlægen, og din tandlægeregning overstiger 995 kr. trækkes selvrisikoen fra før der udbetales erstatning. Selvrisikoen skal kun betales én gang pr. forsikringsår. Det vil sige, at når først man har betalt selvrisikoen for tandbehandlinger op til 995 kr. pr. forsikringsår, så fratrækkes der ingen selvrisiko ved de næste tandbehandlinger inden for samme forsikringsår.
Tandforsikringens løbetid
Tandforsikringen løber for ét år ad gangen. Første forsikringsår løber fra den 1. i en måned som du har aftalt på købstidspunkt og frem til hovedforfaldsdatoen året efter. Derefter fornyes tandforsikringen for 1 år ad gangen, medmindre den bliver opsagt med gældende varsel. Tandforsikringen til private løber senest indtil udgangen af det kalenderår, hvor du fylder 70 år.
Frit valg af tandlæge
Du vælger selv den tandlæge, som du vil have foretaget dine tandbehandlinger ved. Det skal dog være hos en praktiserende tandlæge i et EU/EØS-land, Schweiz eller UK. Det er i øvrigt en betingelse, at den praktiserende tandlæge ikke er dig selv, din ægtefælle/samlever, dine forældre eller børn, eller en virksomhed, der tilhører en af disse.
Eller ring på 45 95 46 80 - og få et tilbud.
Alle detaljer står i forsikringsbetingelserne
Siden her handler om den nyeste udgave af forsikringen til private. Det er ikke en fuldstændig beskrivelse. Hvis du vil vide i detaljer, hvad og hvordan tandforsikringen dækker, kan du downloade de nyeste forsikringsbetingelser herunder.
Hvad er processen for tandbehandling og erstatning?
De fleste forløb ser sådan ud:
1. Gå til tandlægen
Du går til tandlægen helt som du plejer – og får lavet den tandbehandling, som din tandlæge vurderer, er nødvendig.
Du vælger selv den tandlæge du ønsker og du betaler tandlægeregningen hos tandlægen.
2. Brug forsikringen
Efter besøget hos tandlægen og betalingen af tandlægeregningen, går du her ind på hjemmesiden og klikker på ”Brug forsikring”, Log ind med dit MitID, og vedhæft en kopi af tandlægeregningen, som enten kan være et scannet dokument fra din computer, regningen fra din tandlæge på en PDF eller et tydeligt billede, som du har taget med din telefon eller tablet.
Derudover skal du besvare et par spørgsmål i forbindelse med anmeldelsen.
3. Erstatning og udbetaling
Når vi har modtaget din tandlægeregning, vender vi hurtigst muligt tilbage til dig med en bekræftelse på, om:
Er tandbehandlingerne dækket, som langt de fleste sager er, modtager du en e-mail med beregningen af erstatningens beløb.
Nogle få dage efter får du udbetalt erstatningen på din NemKonto.
Hvordan med selvrisikoen, hvis min tandlægeregning er under selvrisikoen?
Du vil du først få erstattet dine tandlægeregninger for tandbehandling, når dine regninger i et forsikringsår tilsammen overstiger den gældende selvrisiko.
Selvom du, som udgangspunkt skal uploade din tandlægeregning til os så hurtigt som muligt efter afsluttet tandbetaling, kan du vente med at uploade dine regninger, til din egenbetaling samlet er over selvrisikoen.
Selvrisikoen gælder for hvert forsikringsår og starter dermed forfra, når policen fornyes.
Hvordan spiller sygeforsikringen danmark og andre forsikringer ind?
Er du medlem af Sygeforsikringen danmark og/eller er du samtidigt omfattet af en anden forsikring, der dækker din tandbehandling, skal du oplyse os om det samtidigt med, at du indsender din tandlægeregning.
Vi modregner den erstatning, du får derfra i udbetalingen, så du ikke samlet vil kunne modtage mere end du selv har betalt hos tandlægen.
Hvis du ikke allerede har fået anmeldt dit krav om erstatning fra "danmark" eller anden forsikring, skal du huske at gøre det efterfølgende.
Hvis jeg nu skal have foretaget en stor og dyr tandbehandling – kan jeg gøre noget inden for at vide om tandforsikringen dækker?
Hvis du skal have en større tandbehandling og ønsker at vide, om forsikringen dækker udgifterne, uploader du et overslag fra din tandlæge sammen med en underskrevet samtykkeerklæring, som du finder efter at du er logget ind under ”Brug forsikring”. Overslaget bliver vurderet, og du får besked om, hvorvidt forsikringen dækker behandlingen.
Muligheden for at få vurderet et overslag gælder kun ved protetisk behandling (broer, kroner, proteser og implantater). Vi behandler ikke overslag eller tilbud på andre behandlinger end protetiske behandlinger.
Hvordan køber jeg en tandforsikring?
Det gør du ved at klikke her. Du kan også få et tilbud på en tandforsikring ved at ringe til os på 45 95 46 80, så hjælper vi dig videre.
Hvordan opsiger jeg tandforsikringen?
Du kan opsige din tandforsikring til hovedforfald med mindst én måneds varsel. Er hovedforfald fx 1. august, skal du opsige tandforsikringen senest 30. juni.
Du skal opsige tandforsikringen skriftligt til os ved at sende en e-mail til os på: tandforsikring@mmc.com